Közlekedés

Catania – Fontanarossa nemzetközi repülőtér 4 km-re fekszik Catania központjától. A repülőtérről többféle módon bejuthatunk a városba.

Fontanarossa reptér – Catania városközpont vonattal:
A Trenitalia Catania vasútállomásáról közlekedtet vonatokat egész Szicíliába és Olaszországba. Az állomás 4 km-re található a reptértől. A reptér és a vasútállomás között menetrendszerinti buszok közlekednek.

Fontanarossa reptér – Catania városközpont busszal:
AMT Alibus 20 percenként közlekedtet buszjáratot – reggel 5-től éjfélig – a reptér és a városközpont között. A menetidő kb. 20 perc és a buszjegy ára €1. A jegyek már előre mevásárolhatók a Catania repülőtéren.

Autóbérlés Catania reptéren:
A nagy nemzetközi és helyi autókölcsönzők irodái a Catania reptéren is megtalálhatóak. A legtöbb autóbérlő cég képviselete reggel 8-tól éjfélig nyitva tart a reptéren. A bérautók leadása a nap 24 órájában lehetséges, akkor is, amikor az autóbérlő cégek nincsenek nyitva. A Catania reptéren megtalálható autókölcsönzők: Locauto, Italy car rent, Interrent, Sixt, Budget, Europcar, Avis és Hertz.
Az autóbérlési díjak nagyon kedvezőek, már napi €19-tól elvihető egy kisebb autó (szezontól függő az ár természetesen, télen olcsóbb is lehet). További autóbérlési ajánlatokért kattintson ide >>

Airport_catania

A térkép jelzi, hogy az autóbérlő cégek képvisletei hol találhatóak meg a reptéren – Car rental feliratot kell keresni

Fontanarossa reptér – Catania városközpont taxival:
A Radiotaxi (tel: 095 330 966) nevű taxis céggel juthatunk be Cataniába. Az érkezési csarnokból kilépve megtaláljuk a taxikat. Kb. 10-15 perc alatt bejuthatunk a városba, a fuvardíj €25 körül mozog.

Catania központjából a legegyszerűbben a következő útvonalon juthatunk ki a reptérre: a Via Domenico Tempion dél felé haladunk, elhadjuk a kikötőt és követjük az SP701-es jelzést. A Via Fontanarossai lehajtónál kanyarodjunk le az SP701-es útról és ez közvetlenül kivezet a reptérre.

taxi_palermo1

 

Kirándulás és autós túra Szicíliában

Szicíliai útikalauz egyéni utazóknak. Töltse le az útikalauzt, mert a szicíliai utazásához még több ötletet fog kapni!

Adja meg az E-mail címét és keresztnevét majd kattintson a 'Letöltöm!' gombra, hogy elküldhessük Önnek az útikalauzt és a két hetente megjelenő ingyenes hírlevelünket!

Köszönjük! "A kirándulás és autós túra" letöltési tudnivalóit elküldtük a megadott emailcímre.

FONTOS! Az emailt a tartalom szolgáltatójától az AutóbérlésOnline.hu emailcíméről fogja megkapni.