Éttermek és szórakozóhelyek

A cataniai konyha számos különleges étellel büszkélkedhet, ezek közé tartozik az Arancino (sült rizsgombóc), de a hal is nagyon finom. Az ételeik elkészítésében a lóhúst is felhasználják.

A Pasta alla Norma is helyi, cataniai tésztaétel, amit kecskesajt, padlizsán, bazsalikom és természetesen paradicsom szósz felhasználásval főznek. Aki édesszájú, annak érdemes megkóstolni a ricottás cannolot, a Cassatella di Sant’Agata-t és a Pasta di Mandorla-t is.

A híres olasz tészták

A híres olasz tészták – Fotó: Pixabay

Nyári reggeleken nagyon népszerű a granita (mandulás vagy szedres), ami nem más, mint gyümülcsturmix (100%-os) apró zúzott jéggel, kicsit hasonlít a jégkására. Ezt a finomságot brióssal szokták felszolgálni Catania bárjaiban.

Gyorséttermek Szicíliában?

Nos vannak, de nem a hagyományos sarki hamburgeresre kell gondolni. Vannak az ún. “salumeriák”, ahol tulajdonképpen finom sonkákat, sajtokat, szalámikat tesznek bele a paninikbe. Ezeknek  €1-€3 között mozog az áruk, viszont ne felejtsük el, hogy délután 1 és 4 között zárva tartanak és vasárnap is.

A “gyorséttermi” kategóriába tartozik a “tavola calda” is, ahol finom, friss ételek várnak minket egész nap. Előre elkészítik őket és fel is melegítik nekünk, mielőtt elvisszük. Népszerű az elfoglalt emberek körében vagy ha csak egyszerűen nincs kedve valakinek vacsorát főzni, akkor inne vihet valami frisset és finomat pl. sült húsok, grillezett zöldségek, lasagna stb. Általában darabra mérik, ára €1,50.

A híres olasz sonkák

A híres olasz sonkák – Fotó: Pixabay

Este nagyon népszerűek a mozgóárusok, akik meleg paninit árulnak, ebbe még a helyi kedvenc, a lóhús is belekerül és sültkrumpli a köret. Az ára általában €2,50-€3,00 és különösen a fiatalok kedvelik. Néhány kebabos is feltűnt a városban az elmúlt években, náluk €3-€4-ba kerül egy kebab.

Olcsó és finom ételeket áruló “gyorséttermek”:

  • Etoile D’or a Piazza Doumo és a halpiac közvetlen közelében található. Arancini, panzerotti, pizza, péksütemények és édességek minden mennyiségben . A helyiek is ide járnak éjjel és nappal is, 24 órás nyitvatartás.
  • Spinella Pasticceria, Via Etna 300. Itt  szicíliai süteményeketm cannolit, arancinit és természetesen az elmaradhatatlan eszpresszó.

Éttermek:

  • Sicilia in bocca, Via Beato Cardinale G.B. Dusmet, 35. Tipikus szicíliai ételeket szolgálnak fel, ami közül természetesen az isteni pizza sem maradhat ki. Fontos tudni, hogy két ugyanilyen nevű étterem van Cataniában, a másik sajnos silány minőségű és a turistákat sem kedvelik. Jegyezzük meg a címet, mert az segíteni fog az eligazodásban.
  • Az Ursino-kastély közelében nagyon jó kis éttermek sorakoznak, amely jó minőségű és elfogadható árral várja az idelátogatókat. Camelot nevű étterem népszerű a húsimádók körében, a Roxy pedig nagyon finom szicíliai és olasz ételekkel vár minket, az ár is megfelelő, a személyzet pedig nagyon kedves.
  • L’Angolo della Chef, 77 Via Plebiscito. Az étterem a szicíliai otthonok ízét, a nagymamák főztjét varázsolja elénk. Egyszerű hely, de annál kiválóbb.

Szórakozás Cataniában:
Természetesen Cataniában is számtalan szórakozóhely van és ezek legfőképp a Piazza Bellini köré csoportosulnak. Az emberek leginkább az utcán iszogatnak és nem a bárokban. Kedd a diákok éjszakája, ekkor minden hely megtelik. Az Agora Hostel bárja nagyon közkedvelt a helyiek és a turisták körében is. Különösen hétfőn, amikor élőt zenét hallgathatunk, de a hétvége sem kivétel ez alól. A kastély körül is sok hely van, ahol kedvünkre vacsorázhatunk és iszogathatunk.

Kirándulás és autós túra Szicíliában

Szicíliai útikalauz egyéni utazóknak. Töltse le az útikalauzt, mert a szicíliai utazásához még több ötletet fog kapni!

Adja meg az E-mail címét és keresztnevét majd kattintson a 'Letöltöm!' gombra, hogy elküldhessük Önnek az útikalauzt és a két hetente megjelenő ingyenes hírlevelünket!

Köszönjük! "A kirándulás és autós túra" letöltési tudnivalóit elküldtük a megadott emailcímre.

FONTOS! Az emailt a tartalom szolgáltatójától az AutóbérlésOnline.hu emailcíméről fogja megkapni.