Catania repülőtér

Catania-Fontanarossai nemzetközi repülőtér

Catania repülőtere a Catania-Fontanarossai nemzetközi repülőtér (CTA) vagy másnéven Vincenzo Bellini Airport (olaszul: aeroporto internazionale Vincenzo Bellini di Catania-Fontanarossa) 4,3 km-re délnyugatra fekszik Cataniától.

Szicília legforgalmasabb reptere, míg Olaszországban a hatodik legforgalmasabb. 2014-ben több mint 7.3 millió utast fogadott. Egy terminál található a repülőtér területén. 2007 májusában készült el az új terminál, ahol már 20 kapu van és 6 feltöltőhíd. A megnövekedett utasforgalom miatt azonban újabb fejlesztések várhatóak a közeljövőben.

Budapest-Catania repjegy – Catania repülőjegy

A Wizz Air működtet menetrendszerinti járatot Catania repülőterére. A menetidő kb. 2 óra. Közel 40 légitársaság üzemeltet a szicíliai Cataniába menetrendszerinti járatokat és ezenkívül vannak szezonális charter járatok is.

Catania reptér szolgáltatásai

Catania reptér szolgáltatásai közé tartozik. Több étterem, kávézó, bár és posta is található a repülőtéren. Az cataniai autóbérlő cégek képviseletei is megtalálhatóak a reptéren, ha elhagyjuk a terminált, akkor kb. 100 méterre egy fehér épületben találjuk meg őket.

Catania repülőtér

Catania repülőtér – Fotó: Pixabay

Kirándulás és autós túra Szicíliában

Szicíliai útikalauz egyéni utazóknak. Töltse le az útikalauzt, mert a szicíliai utazásához még több ötletet fog kapni!

Adja meg az E-mail címét és keresztnevét majd kattintson a 'Letöltöm!' gombra, hogy elküldhessük Önnek az útikalauzt és a két hetente megjelenő ingyenes hírlevelünket!

Köszönjük! "A kirándulás és autós túra" letöltési tudnivalóit elküldtük a megadott emailcímre.

FONTOS! Az emailt a tartalom szolgáltatójától az AutóbérlésOnline.hu emailcíméről fogja megkapni.